SZOLGÁLTATÁSAINK

Élelmiszerek fizikai, kémiai vizsgálata

Az élelmiszerek és az élelmiszeripari márkák hosszú távú piaci sikere a minőségen és a biztonságon múlik, egyrészt a törvényi előírások, valamint a hatóságoknak való megfelelések miatt, másrészt pedig azért, mert a fogyasztók rendkívül érzékenyek a termékek minőségére, és sokáig emlékeznek az esetleges minőségi hibákra. Akkreditált laboratóriumi vizsgálataink erősítik az Ön vállalkozásának brandjét is, ennek érdekében széleskörű élelmiszer-analitikai módszereket biztosítunk az Ön számára.

Szolgáltatásaink:

  • Összetételi és tápanyag-vizsgálatok
  • Élelmiszer-adalékanyagok mérése
  • Vitamintartalom meghatározása
  • Zsírsavösszetétel meghatározása
  • Mézvizsgálatok (klasszikus vizsgálatok, hamisítás kimutatása, szermaradékok)
  • Étrend-kiegészítők vizsgálata
  • Fémek meghatározása (mikro- és makroelemek, toxikus nehézfémek)
  • Növényvédőszer-maradékok meghatározása
  • Mikotoxin-vizsgálatok
  • Allergén összetevők meghatározása
  • Egyéb nem kívánatos komponensek mérése: akrilamid, atropin, nitrát stb.
  • Érzékszervi vizsgálatok – élelmiszer-biztonság
  • GMO-vizsgálatok
  • Megfelelőség-értékelés


Kapcsolat:
Balázs Gábor; +3618723622;  balazs.gabor@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata

Az élelmiszerek piacképességének egyik legfontosabb kritériuma, hogy mikrobiológiai szempontból is biztonságosak legyenek. MALDI-TOF tömegspektrométerrel felszerelt mikrobiológiai laboratóriumunk akár 24 órán belüli faji szintű azonosításra is képes.

Szolgáltatásaink:

  • Kórokozók jelenlétének kimutatása
  • Higiéniai paraméterek meghatározása
  • Minőségi paraméterek (romlást okozók, starter kultúrák) vizsgálata
  • Fertőtlenítőszer (kémiai szerek, UV, nano) – hatékonyság vizsgálatok
  • Romlás ok-okozat elemzése
  • Minőségmegőrzési időtartam-validálás (Challenge-tesztek, prediktív mikrobiológiai modellek segítségével)
  • Legionella-vizsgálat vízből és levegőből
  • Vízaktivitás-mérés


Kapcsolat:
Gasparikné Dr. Reichardt Judit; +3618723622; reichardt.judit@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Növényvédőszer-maradékok vizsgálata

Az élelmiszerekben található maradékanyagok és szennyeződések megbízható kimutatása rendkívül magas laboratóriumi elvárásokat támaszt. Laboratóriumunkban vállaljuk közel 600 növényvédőszer (peszticid) hatóanyag „screening” (áttekintő), rövid határidejű vizsgálatát.

Szolgáltatásaink:

  • Közel 600-féle növényvédőszer (peszticid) hatóanyag „screening” (áttekintő) vizsgálata rövid határidővel zöldség-, gyümölcs- és egyéb élelmiszermintákból
  • A screening vizsgálatok mellett lehetőséget biztosítunk egyes élelmiszerek, illetve élelmiszer nyersanyagok csoportspecifikus vizsgálatára (pl. foszfortartalmú, klórozott peszticidek), valamint az ún. egyedi módszerekkel mérhető komponensek (pl. glifozát, etefon, klorát/perklorát, klórmekvát/mepikvát, Foszetil-Al stb.) meghatározására
  • A friss zöldség- és gyümölcsminták screening vizsgálatát igény esetén a ditiokarbamátok vizsgálatával is kiegészítjük, amelyeknek meghatározását egyedi módszerrel, összes szén-diszulfidként végezzük
  • Az élelmiszerminták mellett vállaljuk takarmányminták vizsgálatát is, főként klórozott növényvédő-szerekre, valamint dioxinokra, illetve PCB-kre


Kapcsolat:
Dési Eszter; +3618723622; desi.eszter@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Molekulárbiológiai vizsgálatok

Annak érdekében, hogy ügyfeleink számára a lehető legrövidebb idő alatt a legpontosabb eredménnyel szolgáljunk, olyan modern fehérje- és nukleinsav-analízis módszereket használunk, mint például a PCR, a DNS-szekvenálás és az immun-enzimatikus vizsgálatok (ELISA).

Szolgáltatásaink:

  • Génmódosított (GMO) élelmiszer- és takarmány-összetevők kimutatása, valamint mennyiségi meghatározása
  • DNS-alapú módszerfejlesztés allergének, állati- és növényi komponensek kimutatására élelmiszerekből és takarmányokból


Kapcsolat:
Dr. Micsinai Adrienn; +3618723735; micsinai.adrienn@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Nem kívánatos anyagok vizsgálata

Az élelmiszerekben található maradékanyagok és szennyeződések érzékeny kimutatása a legmagasabb követelményeket támasztja a laboratóriumi vizsgálatokkal szemben. Átfogó szolgáltatást nyújtunk Önnek a mintavétel kezdetétől a vizsgálati eredmények szakértő értékeléséig.

Szolgáltatásaink:

  • Dioxinok és policiklusos bifenilek (dl-PCB, ndl-PCB) vizsgálata
  • Mikotoxinok vizsgálata
  • Növényvédőszer-maradékok (klorát, perklorát, kvaterner-, ammóniumvegyületek, glifozát, AMPA, screening-) vizsgálata
  • Nehézfémek vizsgálata
  • Policiklikus aromás szénhidrogének (PAH-k) vizsgálata
  • Antibiotikum-maradékok vizsgálata
  • Akrilamid-vizsgálat
  • Atropin szkopolamin-vizsgálat


Kapcsolat:
Dési Eszter; +3618723622; desi.eszter@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Mintavétel

Amennyiben a mintavétel nem megfelelő, úgy még a legpontosabb laboratóriumi technika használata mellett sincs esély a minta alapjául szolgáló tételek biztonságos minősítésére, a vizsgálati eredmények mérési bizonytalanságának legalább 80%-át ugyanis a mintavétel és minta-előkészítés bizonytalansága teszi ki.

Szolgáltatásaink:

  • Akkreditált mintavétel élelmiszer-termékek, higiéniai minták, takarmány, levegő, víz, kozmetikai készítmények esetében
  • Egyedi, véletlenszerűen kiválasztott minták vagy tételminősítésre alkalmas mintavételek
  • Mintavételi programok kidolgozása, mintavételi tervek egyeztetése


Kapcsolat:
Andrási Róbert; 30/5065651; andrasi.robert@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Élelmiszer szaktanácsadás

Az élelmiszerek gyártása, feldolgozása során, illetve azok forgalomba hozatalakor a vállalatok újabb és újabb kihívásokkal szembesülnek a biztonság, a higiénia és a minőség területén. Szakértő kollégáink örömmel állnak rendelkezésükre a vizsgálati eredmények elemzésétől a címkevizsgálatokig. Élelmiszer higiéniai és élelmiszerbiztonsági csomagjainkat az Ön igényeire szabjuk, így az egyéni vizsgálati csomagok tartalmazhatnak akár piacképességi értékeléseket, megfelelőségi teszteket vagy címke- és jelölésvizsgálatokat is.

Kapcsolat: Román Viktória; +3618723636; roman.viktoria@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Érzékszervi vizsgálatok

Az élelmiszer minősége mellett annak állandó érzékszervi profilja is döntő szerepet játszik a fogyasztó vásárlási szokásaiban és a termék elfogadásában. Érzékszervi vizsgálataink az új termékek kifejlesztésében, a termékek, az összetevők, a folyamatok és a költségek optimalizálásában, valamint a minőségbiztosításban is meghatározó szerepet játszanak.

Szolgáltatásaink:

  • akkreditált érzékszervi vizsgálati módszereket alkalmazva,
  • rendszeresen képzett érzékszervi bírálók által,
  • az MSZ EN ISO 8589:2015 szabványnak megfelelően kialakított bírálati helyiségben,
  • egymástól elválasztott bírálati fülkékben

végzi az érzékszervi bírálatokat.

Kapcsolat: Román Viktória; +3618723636; roman.viktoria@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Élelmiszer-higiénia és élelmiszer-biztonság

Minden élelmiszernek biztonságosnak kell lennie; ez a fogyasztói bizalom elengedhetetlen alapkövetelménye. Érzékeny vagy romlékony áruk előállítása során kiemelten fontos a higiéniai szempontból kifogástalan gyártási folyamatok alkalmazása. Higiéniai ellenőrzéseink segítségével ügyfeleink minden olyan elővigyázatossági intézkedést végrehajthatnak, amelyek kizárják az esetleges biztonsági szabálytalanságok előfordulását.

Szolgáltatásaink:

  • Élelmiszeripar-üzemi higiéniai-, személyi higiéniai- és termékvizsgálatok
  • Takarítás-fertőtlenítés utáni üzemi és személyi higiéniai vizsgálatok.
  • Élelmiszerrel érintkező csomagolóanyagok vizsgálata
  • Gyártásközi higiéniai vizsgálatok
  • Mikrobiológiai laboratóriumok vizsgálata
  • Ívóvíz vizsgálata


Kapcsolat:
Gasparikné Dr. Reichardt Judit; +3618723622; reichardt.judit@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Takarmányvizsgálat

Takarmányvizsgálataink során a legfontosabb szempont, hogy az Ön terméke egészséges és biztonságos legyen. Legyen szó mikrobiológiáról, GMO-ról, növényvédő szerekről vagy éppen mintavételről, kémiai és fizikai vizsgálatokról, szakmai tudásunk és modern technológiánk révén pontos eredményt szolgáltatunk.

Kapcsolat: Dési Eszter; +3618723622; desi.eszter@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Csomagolás, vegyipari termékek

Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok nem befolyásolhatják negatívan az élelmiszer minőségét – sem kémiai, sem fizikai, sem érzékszervi, sem pedig élelmiszerbiztonsági szempontból. Az elmúlt évek új előírásai egyre átfogóbb és részletesebb szabályozást tartalmaznak az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak címkézésére, nyomon követhetőségére, gyártására, összetételére és vizsgálatára vonatkozóan. A megfelelőséget ma már számos esetben laboratóriumi vizsgálatokkal kell igazolni – ehhez nyújtunk Önnek megbízható és megfelelő szakember-gárdát és eszközparkot.

Szolgáltatásaink:

  • Teljes kioldódás
  • Specifikus kioldódás: monomerek, adalékanyagok, szennyezőanyagok kioldódása (antioxidánsok, lágyítók, fémek, primer aromás aminok, formaldehid)
  • Fémkioldódás
  • Nem szándékosan hozzáadott összetevők kioldódásának vizsgálata (NIAS screening)
  • MOSH- és MOAH-vizsgálatok
  • Színezékek kioldódása
  • Érzékszervi vizsgálatok


Kapcsolat:
Dr. Kovács Ágnes; +3618723622; kovacs.agnes@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Étrend-kiegészítők

Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk az étrend-kiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek vizsgálata terén. Szakértőink segítenek Önnek az étrend-kiegészítők OGYÉI notifikációjának előkészítésében, valamint címke- és termékdokumentációk ellenőrzésében, készítésében és fordításában.

Szolgáltatásaink:

  • Doppingszer-mentesség (anabolikus hatású szerek, narkotikumok, stimulánsok) meghatározása
  • Potencianövelő szerek tiltott hatóanyagokra történő bevizsgálása
  • Hozzáadott vitamintartalom meghatározása
  • Nehézfémek és ásványi elemek vizsgálata
  • Toxinok vizsgálata
  • Mikrobiológiai vizsgálatok


Kapcsolat:
Horváthné Soós Erika; +3618723622; soos.erika@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!

Terméktanúsítás

A fogyasztók egészsége érdekében a különböző termékeknek, árucikkeknek szigorú követelményeknek kell megfelelniük a gyártás és forgalmazás során. Vonatkozó szolgáltatásainknak köszönhetően komplex laboratóriumi vizsgálataink eredményei alapján szakértőink értékelik és tanúsítják az adott termék megfelelőségét, legyen szó csomagolóanyagokról, kozmetikumokról, kisgyermekeknek szánt termékekről, szilárd, újrahasznosítható tüzelőanyagokról vagy más árucikkekről.

Szolgáltatásaink:

Komplex laboratóriumi vizsgálataink eredményei alapján szakértőink értékelik és tanúsítják a termék megfelelőségét legyen szó csomagolóanyagokról, kozmetikumokról, kisgyermekeknek szánt termékekről, szilárd, újrahasznosítható tüzelőanyagokról vagy más árucikkekről.

Kapcsolat: Süvegesné Váradi Gabriella; +36204094572; suveges.gabriella@wessling.hu

Kérjen tőlük árajánlatot!